Fantastica!

”Punainen ei ole ujo väri…haluan pitää punaisen elämässäni. Mustan ja valkoisen lisäksi ei ole olemassa toista yhtä kaunista ja naista pukevaa väriä kuin punainen.”

Olette ehkäpä kuulleet puhuttavan "rosso Valentinosta". Se on sekoitus karmiinia, purppuraa ja kadmiuminpunaista, ja sen värin on luonut maailmankuulu, italialainen muotisuunnittelija Valentino, koko nimeltään Valentino Clemente Ludovico Garavani. Valentinon tavaramerkkinä on juurikin punainen väri sekä ajattomat, naiselliset - upeat "haute couture" juhlapuvut. 

Museo Milavidassa, Näsilinnassa Tampereella on esillä näitä kerrassan upeita klassikkopukuja yksityiskokoelmista 15.10.2017 asti. Parempaa paikka ei olisi uskomattoman upeille muotiluomuksille löytynyt kuin juurikin Näsilinna. Näyttely on arvoisessansa ympäristössä: glamouria, säihkettä, kristallikruunuja, marmoria, korkeita huoneita... Milavidan pysyvä näyttely kertoo Nottbeckien teollisuussuvun historiasta, jotka myös rakennuttivat tämän upean palatsin. Tutustuin näyttelyyn viime vuonna. Voit lukea siitä aiemmasta blogikirjoituksesta

Nyt lähtekäämme catwalkeille - Fantastica!


Kaikki puvut ovat vähintään 40 vuotta sitten esitellyistä mallistoista. Edelleenkin ajankohtaisia.

Pino Grasso on yksi suurimmista talialaisen kirjonnan taitajista, ja se todellakin näkyy. Fantastisia yksityiskohtia ja työn laatua. 

Voitollisen haute couture -malliston Koralli-asu vuodelta 1968.

Kyllä. Pukisin päälleni. Kaunis ja naisellinen norsunluunvärinen satiini-iltapuku.
Oli ihana näyttely. Aistikkaasti toteutettu, ja hieman leikkimällä mielikuvituksen avulla ja sulkemalla silmät, saattoi edessään nähdä Rooman muotiviikkojen catwalkit ja suunnittelijan itse. WOW! 

Käynnin kruunasi tyylikäs Cafe Milavida ja sen antimet: tee ja tyrni-juustokakku. Vaikka haudutetun teen kanssa harvemmin skoolataan, niin siltikin: Cin cin!


Pikkuhiljaa alkaa ilmassa olla syksyn tuntua. Katsotaan mitä tämä vuodenaika tuo tullessaan. Kiva olla taas teidän seurassa ja "linjoilla". 

Kommentit