Kevät keikkuen tulevi

Moro.

"On kevättä rinnassa", kuten 3-vuotias (!) sukulaispoikani tokaisi kesken automatkan. Arvatkaapa, nousiko siinä täti-immeisen suupielet ylös korviin. Nousi, ja hymy oli leveä. Kuinka mukavalta ja osittain koomiseltakin se lausahdus kuulosti pienen pojan suusta. Kaikkea se kevät ja nouseva aurinko teettävät, museonäyttelyiden lisäksi 😊

Meillä täällä Tampereella on hienoja tapahtumia tarjolla museorintamalla. Tänään perjantaina 21.4. avautui Kielletty kaupunki -näyttely Museokeskus Vapriikissa. Näyttely tarjoaa katsauksen Kiinan keisarin yltäkylläiseen hovielämään, joka samalla on ollut eräänlainen kultainen häkki. On uskomattoman hienoa - poliittisista myllerryksistä huolimatta - miten Kiina on vaalinut tuota valtavaa palatsialuetta. Siellä on nähty historiallisen kohteen arvo ja ymmärretty suurempi kuva, eikä vain kuljettu laput silmillä, korvilla ja suulla Kielletyn kaupungin suojelun yms. suhteen. Se onkin yksi Kiinan suosituimmista turistikohteista ja samalla Kielletty kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Tiedätkö muuten mitkä suomalaiset kohteet ovat Unescon maailmanperintökohdelistalla?

Näyttelyn mainoskortti.

Toinen näyttely jota postimerkkien keräilijänä, joskin tukevasti eeveepeenä, kiinnostaa enemmän kuin kylliksi, on 28.4. Postimuseossa avautuva Ensimmäiset postimerkit -näyttely. Siellä esitellään harvinaisuuksia Kuningatar Elisabet II:n postimerkkikokoelmasta. Samalla esille pääsee myös Postimuseon omista kokoelmista harvinaisuuksia mm. Suomen ensimmäisistä postimerkeistä, jotka on julkaistu 1856. Näyttely on avoinna vain kuukauden toukokuun 28. päivään asti. Joten, jos hiukankin postimerkit kiinnostavat tai ylipäätään ainulaatuisen kokoelman näkeminen, vaikka vain pikkuriikkisen osan siitä, kannattaa jo nyt laittaa ajatusta kalenterimerkinnän suuntaan. Arvatkaapa onko minulla merkintä kalenterissa? Tästä arvauksesta ei kannata kenenkään lyödä vetoa. On se, kuten myös Kielletty kaupunki -näyttelystä.

Esimakua tulevasta näyttelystä.
Museoiden yökin on tulossa 20.5. Tänään perjantaina olisi ollut Lenin-museossa Museokorttiklubilaisille oma ilta, joskin se oli nyt harmillisesti ohitettava. Poliisimuseossa avautuu 5.5. Järjestys romahtaa 1917 -näyttely. Kesäkuun 17. on suuri päivä. Silloin aukeaa maailman ainoa ja oikea Muumimuseo! Että on häppeninkiä tyrkyllä monenlaista.

Kiitos teille kaikille lukijoille, kun olette olleet matkassani museologian opintojen ja museovierailukertomusteni äärellä. Nyt on yksi etappi saavutettu eli museologian perusopinnot. Virallistahan kaikki on vasta siinä vaiheessa, kun todistus on käsissä. Nyt se on.

Postiluukku kolahti heti pääsiäisen jälkeen.

Ai niin, ne maailmanperintökohteet Suomessa. Seitsemästä kohteesta kuusi on kulttuurikohteita ja yksi on luontokohde: Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Sammallahdenmäki, Struven ketju ja Merenkurkun saaristo. Tuohon listaan epäilemättä sopisi yksi jos toinenkin maailman mittakaavassakin ainutlaatuinen kohde tai kohderyhmä Suomessa. Eikö vaan?

Sommoro ✌

Kommentit