Käy Muumilaaksoon, käy Muumilaaksoon

Muumitalon asukkaat,
seuraksesi kohta saat.
Pääset mukaan viidakkoon,
taikapilvikarkeloon... (san. Benny Törnroos)


Vielä pitää hetki odottaa taikapilvikarkeloita. Koska taannoin reittini kulki Tampere-talon ohi, niin päätin piipahtaa sisällä tutustumassa "Making of Muumimuseo" -näyttelyyn Tampere-talon Talvipuutarhaan. Meille tänne Tampereelle avautuu 17.6.2017 maailman ainoa Muumimuseo, kun evakossa olevat muumikokoelmat saavat arvoisensa ympäristön. Tulemme näkemään piirroksia, maalauksia, kolmiulotteisia kuvaelmia jne. Saako olla innoissaan? Saahan? Olen!

Tässä vaiheessa laitan kaupalliset silmälasit tukevasti päähäni. Muumit on kansainvälisesti tunnettu suomalainen brändi. Muumit on ideologia. Muumeilla on luonnetta, ainakin Pikku-Myyllä. Muumit ovat ystävällisiä, pehmeitä, pyöreitä, kivoja jne. Tai no, onhan se Mörkö vähän pelottava, Haisuli on outo ja Tove Janssonin alkuperäiset Muumi-piirrokset ja -sarjikset olivat tummasävyisiä ja pelottavia ainakin mitä muistelen oman lapsuuteni Muumi-kirjoja. Silti Muumeihin liittyy paljon positiivista virettä ja tunnetta, joka avautuu kaikessa komeudessaan Tampereella juuri parhaimman lomakauden kynnyksellä. Tässä hieman esimakua tulevasta.

Tottahan sitä jokunen esite tarttui hyppysiin.

Jokaisessa taidekuljetuslaatikossa oli juliste ja kertomus muumikokoelman vaiheista. 

Kuvituskuvat Taikatalvi-kirjasta toivat mukavan lisän Talvipuutarhan tunnelmaan.

Muumimuseon kokoelmia hallinnoi Tampereen taidemuseo.
Tamperetta ei voi kuvata ilman Tammerkosken kansallismaisemaa.


Odotan, että markkinointikoneistot niin kaupungilla, Tampere-talossa kuin Muumimuseossa on viritetty parhaimpaan iskuun, jotta turistit löytävät tiensä Muumimuseon taikapilvikarkeloihin. Henkilökohtaisesti näkisin mielelläni Tampere-Pirkkalaan laskeutumassa Muumein maalatun lentokoneen, ja voisihan joissakin VR:n vetureissakin olla Muumien kuvia. 

Nährään Tampereella. Sommoro!

Kommentit