Rolls-Royce

Heippa kaikille!

Nyt on kuulkaa PROJEKTI isoilla fonteilla: Rolls-Royce kokoelman luettelointi. Eikä kokoelma pidä sisällään vain yhtä Rolls-Roycea vaan toistasataa! Arvatkaapa mitä, en ole ainut, joka on innostunut näistä upeista pienoismalleista 😄 Kokoelman kerääjä on ollut uskomattoman tarkka ja huolellinen harrastuksensa parissa. Jokaisesta autosta on vanhemmalla kirjoituskoneella, ei siis millään sähköhimmelillä, kirjoitettu arkistokortti tietoineen ja numeroineen. Oli ilo järjestää Rollsit numerojärjestykseen ja etsiä paketit niihin. Seuraava vaihe käsittää valokuvausta, mittausta, tietojen syöttöä tietokantaan, autojen merkintää museon koodilla ja lopulta putsaus sekä pakkaus. Näytteille nämä kaunottaret tulevat, kunhan jokainen on saatu ns. kirjoihin ja kansioihin. Puhukoot kuvat puolestaan.
Siinä ne nyt ovat, joskin osa.

Ihan kuin jostain Tuhkimo-sadusta: löydä oikea auto oikeaan pakettiin.
Ammattilaisille tiedoksi: kyllä ne puuvillahanskat ovat käytössä. Paketin avauksessa paras apuväline tosin oli kynsi.

On se pieni. Tämä yksilö on 1/43.

Ei maalaus vaan putsaus- ja merkintätouhuja.

On viimeisen päälle kortisto. Tälle annan jo monta peukkua.

Kuningatar itse.

Söpöliini.

Toinen söpöliini. Rakas joulupukki....


Eikö olekin hienoja? On niin mielenkiintoinen homma käsissä, että ajantajussa saattaa olla hieman vaikeuksia. Mutta se ei haittaa tässä tapauksessa.

Sen sijaan yksi asia haittaa ja varsin pahasti varsinkin näin 6.12. alla. Tänään perjantaina 2.12. on "Osta Suomeen työtä" -päivä. Hieman tulee nyt ristiriitaista viestiä valtion ja valtionyhtiöiden taholta. On äärimmäisen noloa, että valtio monopoliyhtiöineen tilaa huonekaluja ja Suomi100 -juhlaliköörit naapurimaasta. Toivottavasti sellainen asia muistetaan, että suomalaista johdetaan edestä ja omalla esimerkillä. Nyt ei esimerkki ole ihan kohdillaan vai miten meni omasta mielestäsi? Asia on harmittanut minua tänään erittäin paljon, eikä pelkästään sen takia, että olen yksinyrittäjä. Toivon, että tällaiset lapsukset jäävät historiaan ja opimme kilpailuttamaan hankintamme kotimaan yrittäjät huomioiden ja prioriteetin ollessa heissä. Niin muullakin tehdään. Jos me emme puolusta itseämme, niin kuka sen tekee? Ei kukaan muu.

Jotta ei jää mielensä pahoitus viimeiseksi, niin tässä kohtaa annan kiitokset Luonnontieteelliselle museolle ja Suomen Pankin rahamuseolle sekä myös yhdelle valtionyhtiölle (!) eli VR:lle. Heillä on kahvilassa käytössä Iittalan design astiastoja, eikä ulkomaalaisen huonekalujätin. Näin se pitääkin mennä.  Toiseksi nyt joulun alla, kun mietitte lahjoja, niin mahtava lahjavinkki on Museoliiton 100 %:sti suomalainen Museokortti. Kiitos näille organisaatioille ja lukijoille toivon antoisaa viikonloppua.


Luonnontieteellisessä museossa on ihastuttavaa Taika-sarjaa.

Suomen Pankin rahamuseo luottaa Teemaan ja Kartioon.

Matka taittui joutuisaan kaakaota hörppien Teema-mukista.

Kommentit