Ritareita ja ratsuja eli "Polje, polje!"

Heissulivei, kuten Superhessu sanoo. Jostain syystä päässäni on pyörinyt Mikki Hiiri sarjis 1970-luvulta, jossa seikkaili myös Herlokki Solmunen. En muista tarinaa sen tarkemmin, mutta jatkosarjis se oli ja siinä oli tunnussanana "Kinkkuvoileipää ja sinappia". Ehkä joku teistä muistaa sen sarjiksen?

Se Ankkalinnasta ja takaisin Mobiliaan. Eilinen sujui sujuvasti mainoslakanoiden parissa, että ne tiikerin raidat vaan ovat ja pysyvät tiukasti. Vaan eipä haittaa, hauskaa se on. Iltapäivä puolestaan hurahti pikavauhtia tallennusharjoitustehtävän parissa. Siitä lisää myöhemmin.

Sen sijaan tämän päivän purku on kyllä pakko aloittaa jälkiruoasta. Voi vitsit! Edellisestä kerrasta ritarin seurassa olikin kulunut jo aikaa, joten olin yhtä hymyä ja hyvää tuulta kohdatessani tuon jälkiruokaklassikon eli Köyhän ritarin. Oli se vaan hyvää, kuten pääruoka pyttipannukin. Kahvila Wanhat Autot on todella mainio lounaspaikka, että saa ne "tupperikipponi" viettää aikaa keittiökaapeissa ihan rauhassa.

Kulje nyt sitten tämmöisen ohi. Ehei!! Naminamia😄

Entä ratsut sitten? Edellä mainittu ritari ei saapunut uljaasti ratsastaen valkoisella hevosella eikä millään muullakaan menopelillä, vaan se odotti tyynesti ruokalinjastolla löytäjäänsä. Kyseessä olevat ratsut, jotka luokseni tupsahtivat, olivat junnujen leikkikaluja eli polkuauto ja -mopo. Tehtäväni oli tänään putsata, puhaltaa roskat pois, puunata, mitata ja merkitä menopelit arkistointikuntoon eli luetteloida ne valokuvien kera. Nyt ovat aikakautensa hienot menopelit hyllyillä silkkipapereihin käärittynä ja kenties ne ovat joskus jonkin näyttelyn vetonauloina. Ikäeroa päivän ratsuilla oli noin 60 vuotta, vanhemman ollessa peräisin jo 1920-luvulta. Siinä oli ihan nahkajakkara tai ainakin jäljitelmä.


Aarre 1920-luvulta, jota eivät varkaatkaan löytäneet.

Tukka takana ja elämä edessä 1980-luvulla. On vararengas ja kaikki.

Seuraavat ratsut eli kaksipyöräiset ja jalakselliset jäivät vielä kiltisti odottamaan luettelointia. Valokuviin ne on jo ikuistettu, historiatiedot otetaan esiin ja kirjataan muistiin. Huomenna voi tapahtua jotain muutakin mielenkiintoista. Onhan jo perjantai.... Sommoro.




Kommentit