Neulaa, lankaa, valokuvausta ja Photoshoppia

Kukkuluuruu kuulijat. Marraskuun viimeinen kokonainen viikko on hyvässä vauhdissa harjoittelun suhteen Mobiliassa. Tänään sain päätökseen viime viikolla alkaneen tallennusprojektin eli työ- ja mainospaitojen luetteloinnin. Minut henkilökohtaisesti tuntevat saattavat hieman hymyillä jo otsikon vuoksi ja viimeistään siinä vaiheessa, kun mainitaan sana mainospaita. Eipä se tiikeri raidoistaan pääse museossakaan, ja varsinkaan siellä. Mikä sikäli on ihan hauskaa, että nykyiselläkin osaamisella on merkityksensä, josta puolestaan saisi mukavan aasinsillan aiheeseen: ei koskaan tiedä milloin mistäkin osaamisesta on hyötyä.

Jätän kuitenkin aasit ja sillat sikseen. Pääsin mukaan tallennusprojektiin siinä vaiheessa, kun paidat olivat pestyinä ja odottivat numerointia. Siispä neulaa, lankaa ja kanttinauhaa esille ja ompelutöihin. Ainoa ongelma oli vaan se, että sitten viime kerran neulansilmän koko oli nyt kovin paljon pienempi. Mistähän lie moinen johtua. Ikänäöstä jotkut puhuvat. Tiedä sitten. Onneksi ongelmaan on ratkaisu eli kahdet pluslasit päällekkäin. Jo singahti lanka neulansilmään +3,5 tehoilla.

Jokainen arkistoitava esine numeroidaan yksilöllisesti.
Nauha ommellaan sopivaan paikkaan, sopivan huomaamattomasti.

Leveys ja pituus ylös.

Astetta fiinimpi työmaa ;-)
Valkoiset puuvillakäsineet käteen ja hommiin.
Photoshoppailua, joka korjaa loput. Meinasi osaltani mennä kikkailuksi. 


Pääsin maalaushommiinkin.
Photoshoppailun jälkeen esineistä kirjattiin tiedot ylös tietokantaan, pakattiin silkkipaperin väliin laatikkoon ja vietiin säilöön numeroidulle hyllypaikalle. Sen huomasin, että tarkkuutta vaativaa työtä luettelointi on ja rysis ei saa olla. Varsin valaisevaa minulle siis.

Ensimmäinen tavoite opintojen suhteen on nyt täyttynyt. Halusin saada tietoa siitä, että miten arkistoitava esine kulkee läpi luettelointiprosessin. Nyt on pieni aavistus aiheesta ja lisää oppia on luvassa tulevien viikkojen aikana. Jo tässä vaiheessa suuret kiitokset kärsivällisyydestä (alleviivattuna & lihavoituna) Mikolle, Kirstille, Evelle ja Anniinalle. Kiitettävästi olette jaksaneet vastailla kysymyksiini. Huomenna ompeluseurat jatkuu mainoslakanoiden (juu :-D) tallennuksen parissa. Palataan taas tuonnempana. Heippa siihen asti.

Kommentit