Mysteerishoppaaja ja yksi Waxenberger

Aamulla kirjailin tulevista yllätyksistä, enkä suinkaan itselleni. No, tulihan niitä yllätyksiä minullekin, niistä myöhemmin. Sain tehtäväksi saapua Mobiliaan mysteerishoppaajana eli laitan asiakaspalvelun testiin kysymyksilläni ja tutkin muutenkin yleistä ilmettä, hyödyntäen taustaani markkinoinnin ammattilaisena.

Otin roolini tosissaan, mikä varsinaisesti ei liene yllätys. Museokortti vinkui ja kysymykset sinkoilivat: millaiset aukiolot teillä on (hyvin ovat ovessa kerrottu, kysyin kuitenkin), miten näyttely on järjestetty, onko joulun auki (ai, pidättekin joululomaa- hienoa.), missä on naulakko, kulkeeko julkinen liikenne (TKL tuo ja vie), onpas nättejä villasukkia, kuka käsitöitä on tuonut myyntiin jne. jne. Sellaista kysymystä en tehnyt, johon mainio asiakaspalvelija Piia ei olisi osannut vastata. Luovutin ja paljastin itseni. Naurettiin porukalla. Tarra käteen ja lähdin reippain askelin tutustumaan kolmeen näyttelyyn "taviksen silmin".

Paketti Raketit -näyttely on esillä vielä joulukuun 18. päivään asti. Näyttelyssä esitellään pakettiautoja ja jakeluautojen historiaa. Ovella vastassa ollut Martti sai hymyn silmiin, korviin, suuhun ja koko kroppaan. Hyvän tuulen näyttely kokonaisuutena ja kun vielä saa istua, koskea, mahduttaa paketteja ja soittaa levyjä, niin siitä onkin hyvä siirtyä sorateiden virtuoosien pariin...

Martti

Rallimuseon valoisa näyttely on pysyvä ja se toteutettiin joukkorahoituksen avulla kesäkuussa 2016. Punaisena lankana on suomalainen rallihistoria kuljettajineen. Lisäksi museon tiloissa on Rally Hall of Fame, johon vuosittain Suomen MM-rallin yhteydessä nimetään uusi jäsen. Tuttuja nimiä vilisi seinällä: Aaltonen, Mikkola, Kankkunen, Vatanen, Sainz jne. Jos pikkuisenkin on bensaa suonissa, itselläni on ihan "vähän" vaan, niin Rallimuseo on ns. täytyy nähdä -kohde.

Ralli-ikonit

Autoglym Gallery esittelee klassikkoautoja, ja sitten on se yksi Waxenberger. Urpo Lahtisen aikoinaan ja nykyisin Jeppe Lahtisen omistama Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Waxenberger on Mobiliassa esillä. Autoja tehtiin kilpakäyttöön kolme, joista yksi on varmasti tuhoutunut. Eipä siis ihme, että yleisöä käy ympäri maailman katsomassa tuota harvinaista yksilöä. Oletko muuten sinä jo käynyt?

Waxenberger

Mysteerishoppauspäivä oli oikein onnistunut ja saatoin omilla havainnoilla tuoda esille yhtä sun toista, varsinkin niitä positiivisia juttuja.

Ja sitten niihin yllätyksiin. Se nyt ei varsinaisesti ollut yllätys, että ranskattarestani loppui lasinpesuneste näillä keleillä, sen sijaan oli mukava yllätys, miten kivasti Piia otti ongelmani vastaan ja opasti vesihanojen ääreen. Olin siinä vaiheessa vielä tukevasti mysteerishoppaajaroolissani ja Piia ei entuudestaan tuntenut minua. Päivän opastus kokoelmatiloissa sujui mainiosti Kirstin johdolla ja toisesta yllätyksestä vastasi lauma evp palomiehiä. Mikäs siinä oli opastusta kuunnella herraseurueessa. Huomenna taas uudet kujeet ja ehkä tämän blogin kirjoittaminen alkaa sujua.

Kommentit